İş Artış Eksiliş Hesabı Hangi Yöntemlerle Yapılır?
Değişen mevzuat ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda İş Artış Eksiliş modülümüzü geliştirdik ve yepyeni yetenekler kazandırdık.
İş Artış Eksiliş Modülü Videosunu İzleyin!
İş Artış/Eksiliş Hesabı için 9 Avantaj
İşte yenilenen modülümüzün öne çıkan bazı özellikleri;
Sizlerden gelen talep ve geliştirme önerilerinin yanısıra, Yapım İşleri Genel Şartnamesi ve Tip Sözleşmede 8.8.2019 tarihinde yapılan çok önemli değişiklikleri de dahil ettiğimiz yoğun bir geliştirme süreci sonunda yeniden geliştirilen İş Artış/Eksiliş modülümüz ile hesaplarınızı kolayca gerçekleştirebilir, olası fazla/eksik ödemeleri engellersiniz. Sayıştay denetimlerinde karşılaşabileceğiniz olası sorunların önüne geçersiniz.
Modül, projenizin tipine bağlı olarak (Anahtar Teslim Götürü Bedel – Teklif Birim Fiyatlı) iş artış/eksiliş hesabında uygulanması gereken hesap yöntemini otomatik olarak belirler ve hesapları gerçekleştirir.
Benzersiz modülümüz fiyat farkı verilmeyen işlerde yasal iş artış/eksiliş sınırı kontrolünü Yapım İşleri Genel Şartnamesinde belirtilen hükümler çerçevesinde otomatik olarak gerçekleştirir. Uygulama ayına göre tespit edilen birim fiyatları ihale tarihine geri çeker ve artış oranını bu fiyatlar üzerinden hesaplar.
Fiyat farkı ödemesi yapılacak olan işlerde de birim fiyatları endeksler ile ihale tarihine çeker ve artışı hesaplar.
“Yeni Fiyat Tespiti” penceresinde varsa benzer pozunuzu girin, gerisini program hesaplasın. Yapım İşleri Genel Şartnamesi madde 22’ye göre benzer imalat için teklif fiyatını da girdikten sonra program Kıyas oranınızı, azami fiyatınızı ve “ihale tarihi itibariyle sözleşme birim fiyatını” otomatik olarak hesaplar. Size sadece artış/eksiliş miktarlarınızı girmek kalır.
Fiyat farkı olmayan işlerde yapılması zorunlu olan “Yasal İş Artış Kontrolü” de dahil olmak üzere; Anahtar Teslim Götürü Bedel İşlerde %10, Teklif Birim Fiyatlı İşlerde %20 ve eski eser işlerde %50 artış kontrolünü program otomatik olarak yapar ve bu oranlar aşıldığında kullanıcıyı uyarır. Böylece olası fiyat hatalarının önüne geçebilir ve sizi sorumluluk altına sokabilecek önemli bir hatadan kaçınmış olursunuz.
Teklif Birim Fiyatlı İşlerde iş artış oranı, artıştan kaynaklanacak muhtemel revize birim fiyat kesintisi de dikkate alınarak hesaplanır. Böylece Teklif Birim Fiyatlı işlerde iş artış oranınızı en doğru şekilde hesaplamış ve %20 artışınızı tam olarak kullanabilmiş olursunuz.
Farklı zamanlarda yapılan iş artışı/eksilişlere ait artan tutar, kümülatif artış tutarı, süre uzatımları, kümülatif pursantaj vb. birçok veriyi tek pencerede görebilir, projenizin genel iş artış/eksiliş durumuna hâkim olabilirsiniz.
Modüle yeni eklediğimiz “Basit Mod” ile iş artış/eksiliş hesabınızı “1. Keşif Miktarları” ve “2.Keşif Miktarları” üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
1.Keşif Miktarı sütununda iş kalemlerinizin ilk sözleşme miktarları gelir. 2.Keşif Miktarı sütununa ise bütün iş artışları dahil son miktarları girebilirsiniz. Ya da isterseniz son hakedişinizdeki toplam imalat miktarlarınızı buraya aktarabilirsiniz.
Siz iş artış/eksiliş raporlarınızı düzenlemekle vakit kaybetmeyin, modülümüz sizin için;
• İş Artışı ve Süre Uzatım Belgesi
• Anlaşma Tutanağı
• Gerekçe Raporunu otomatik hazırlar.
İş artışını sözleşmeye aktardığımızda, iş artış tutarı sözleşme bilgilerine program tarafından otomatik olarak eklenir. Sözleşme artışlarından doğan %6’lık ek kesin teminat alınması noktasında sizi uyarır ve eğer yeterli teminat yoksa, ek kesin teminatın hesabını yapıp “Teminat Mektubu”, “Nakit Teminat” ya da “Kefalet Senedi” olarak programa girilmesini ister.
Bu ve daha fazla avantaj için AMP Kurumsal Hakediş ve Yaklaşık Maliyet kullanın
İş Artış Eksiliş Modülü Videosunu İzleyin!